Bilvärdering – värdera din bil

I samband med att du tänker sälja din bil så är det alltid viktigt att göra en värdering av din bil. Detta är för att du ska kunna få ut det rätta värdet ur bilen som du säljer och på så sätt undvika att göra en dålig affär. Samtidigt kan du genom att veta vad bilen är värd undvika att lägga ett alltför högt pris som i sin tur kan skrämma bort folk från att visa intresse för din annons.
Det är inte bara för säljaren som en värdering kan kännas viktig, utan även för köparen. På så sätt kan man undvika att lägga för mycket pengar på en bil som egentligen inte når upp till det betalade värdet.

Det finns flera olika sätt som du kan gå till väga på för att räkna ut hur mycket din bil är värd. Här guidar vi dig igenom några olika som förhoppningsvis kan vara till din hjälp.

Jämför dig med andra

Ett enkelt sätt att få en relativt bra uppskattning för hur mycket din bil kan tänkas vara värd är att titta på hur mycket andra personer med liknande bilar tar betalt i sina annonser. Även det pris som bilhandlarna har på bilarna kan komma till nytta, men då i form utav ett maxpris som du inte bör överstiga. Bilhandlarna tar oftast ett högre pris än vad privatpersoner kan ta så det är därför säkrast att alltid lägga sitt pris lite under deras. Anledningen till att de oftast har ett högre pris är att bilhandlaren i sig har lagt ut pengar på att köpa in bilen och vill få ut någon slags vinst på affären.

När det gäller det pris som andra har med i sina annonser får du räkna med att en del utav ägarna har tagit i något på priset, vilket inte är ovanligt. Detta är för att det ska finnas ett utrymme för att köparen ska kunna pruta, samtidigt som säljaren får till ett pris som den tycker känns okej.

Få hjälp med din värdering

Det finns idag en mängd olika tjänster om kan hjälpa dig med att få en rättvis värdering utav just ditt fordon ifall du inte vill göra det hela själv. Detta kan vara till stor hjälp om du till exempel har lagt en hel del jobb och pengar på att rusta upp bilen, eller kanske på andra sätt göra den bättre än den var tidigare. Till exempel kan det vara svårt att veta ifall en omlackering av bilen för ett visst antal tusen kronor går att räkna som en värdeökning eller ej. En tjänst som kan hjälpa dig med just detta är Garantibil.se. De hjälper dig med alla steg i bilförsäljningen, där de bland annat provkör fordonet och gör en noggrann kontroll utifrån en 190 punkter lång lista. På så sätt får din bil en prissättning som är anpassat till dess specifika skick, samtidigt som du får hjälp med att annonsera och sälja den.